Home » » Πατέρας έδωσε μέρος του συκωτιού του για να σώσει το γιο του

Πατέρας έδωσε μέρος του συκωτιού του για να σώσει το γιο του


Ένας πατέρας κάνει τα ΠΑΝΤΑ για το παιδί του!


πατέρας και γιος

Ο Muhammed Ali Tariq διαγνώστηκε με μια ασθένεια στο συκώτι, όταν ήταν 9 εβδομάδων. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να επιβιώσει ο μικρός, ήταν να να γίνει μεταμόσχευση συκωτιού, όπως αναφέρει η Daily Mail. 

Ο πατέρας του Muhammed Ali, έδωσε το 20% του συκωτιού του, ώστε με το πέρασμα των χρόνων να μπορέσει να αναπτυχθεί στον οργανσιμό του γιου του και να αφομοιωθεί από τον οργανισμό του.

Ο Muhammed Ali γεννήθηκε το 2012, χωρίς καμία επιπλοκή. Μετά από λίγες εβδομάδες, όμως οι γιατροί παρατήρησαν ότι το συκώτι του μωρού ήταν κατεστραμένο, χωρίς να μπορέσουν να εξηγήσουν τα αίτια.

Ο μικρός έπρεπε να μπει σε λίστα αναμονής για να γίνει μεταμόσχευση του συκωτιού. Ο πατέρας του μωρού, Tariq Mushtaq, αναφέρει ότι δε μπορούσε να περιμένει πότε θα βρεθεί δότης, γι' αυτό αποφάσισε να γίνει ο ίδιος.

Χρειάστηκαν 2 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, ο Tariq Mushtaq μίλαγε με τους γιατρούς και τους ψυχολόγους για να προετοιμαστεί για την μεταμόσχευση. 

Η εγχείρηση ήταν επιτυχής, αλλά υπήρχε πάντα ο κίνδυνος αιμορραγίας, ενώ οι πιθανότητες θανάτου ήταν 1 στις 200. 

Το 20% του συκωτιού του Tariq Mushtaq, που μεταμοσχεύθηκε αποτελεί το 100% του μεγέθους του συκωτιού, που χρειάζεται ένα παιδί στην ηλικία του γιου του.

Όσο ο μικρός Muhammed Ali θα μεγαλώνει, θα μεγαλώνει και το συκώτι του και τελικά θα αφομοιωθεί όπως τα υπόλοιπα όργανα του οργανισμού του.

Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.