Home » , , » Διαζύγιο. Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε δικηγόρο

Διαζύγιο. Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε δικηγόρο


Πέντε σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε δικηγόρο στο διαζύγιό σας.


διαζύγιο, δικηγόροι


Τι θα συμβεί αν χωρίζετε και η διαδικασία του διαζυγίου δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά; 
Τι μπορείτε να κάνετε αν αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι, παρ' όλα τα χρήματα που έχετε πληρώσει για τις αμοιβές του/της δικηγόρου, ο/η δικηγόρος σας δεν κάνει αρκετά για να σας βοηθήσει;


Μπορεί να είναι ένα τρομερά άσχημο συναίσθημα, γιατί το να προσλάβετε ένα νέο δικηγόρο σημαίνει ότι άδικα έχετε σπαταλήσει τόσα χρήματα. Σημαίνει επίσης ότι έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο αφού ο νέος δικηγόρος θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν για να εξοικειωθεί με την υπόθεσή σας.

Όμως, το ρίσκο είναι υψηλό.

Σε ένα διαζύγιο, όλες οι διαπραγματεύσεις και τα σημεία που σας αφορούν πηγαίνουν μέσω του/της δικηγόρου σας. Αν αυτός ή αυτή δεν είναι καλός/καλή διαπραγματευτής ή απλώς αδυνατεί να κατανοήσει την πολυπλοκότητα της υπόθεσής σας, το οικονομικό μέλλον σας θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο.

Έτσι, αν είστε δυσαρεστημένοι με το δικηγόρο σας, θα πρέπει να περιμένετε ή να τον/την αλλάξετε; Ο χωρισμός με την σύζυγό σας είναι αρκετά δυσάρεστος - πρέπει να "χωρίσετε" και με τον/την πληρεξούσιο δικηγόρο του διαζυγίου σας;

Εδώ είναι τα κορυφαία πέντε σημεία που ίσως να σας βοηθήσουν στο να επιλέξετε καλύτερα ένα διαφορετικό δικηγόρο για το διαζύγιο σας:


1. Ο δικηγόρος σας δεν επιστρέφει τις κλήσεις σας ή δεν απαντάει στις ερωτήσεις σας.


Προφανώς, ο δικηγόρος σας δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο ο ίδιος κάθε φορά που καλείτε, ούτε θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει μέσα σε μια ώρα, κάθε φορά που έχετε μια σκέψη ή μια ερώτηση. Λάβετε υπόψη ότι οι δικηγόροι του διαζυγίου είναι συχνά στα δικαστήρια -ειδικά τα πρωινά- και αν είναι σε δίκη , μπορούν να είναι στο δικαστήριο όλη την ημέρα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Ακόμα κι αν είναι έτσι, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε ότι ο δικηγόρος σας είναι αδιάφορος. 
Αν είναι όντως απασχολημένος είναι ένα πράγμα, αλλά αν σας αγνοεί όταν χρειάζεστε απαντήσεις, αυτό ΔΕΝ είναι καλό.

Πώς να το αποφύγετε: 
Κάντε τις προσδοκίες σας σχετικά με την επικοινωνία σας μαζί του, σαφές από την αρχή. Ίσως να μη σας ενοχλεί ότι δεν μπορείτε να του μιλήσετε άμεσα, αλλά ακόμα κι έτσι, θα περιμένετε, τα μηνύματα σας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να πρέπει να απαντηθούν τουλάχιστον, μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Από την άλλη πλευρά, ίσως να μη σας αρέσουν τα email και να θέλετε τακτικές τηλεφωνικές ενημερώσεις. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, να το δηλώσετε εκ των προτέρων. Επίσης, παρακαλούμε να θυμάστε: ο δικηγόρος σας δεν είναι θεραπευτής σας, και δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προσωπικά ζητήματα σας με τον τρόπο που ένας εκπαιδευμένος σύμβουλος θα έκανε. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας ή μπορείτε να αποφασίσετε ότι αυτός ο/η δικηγόρος είναι απλά κάποιος που δεν μπορείτε να λειτουργήσει μαζί του/της.

2. Αισθάνεστε εκφοβισμό από τον δικηγόρο σας.


Ας το παραδεχτούμε, κάποιοι δικηγόροι μπορεί να είναι πολύ εκφοβιστικοί άνθρωποι. Θα πρέπει να είναι! Δεν μπορεί να είναι κάποιος επιτυχημένος δικηγόρος, χωρίς να έχει την δυνατότητα να εκφοβίσει ή να ξεπεράσει έναν αντίπαλο στο δικαστήριο. Θέλετε ο/η δικηγόρος σας να έχει εντυπωσιακή γνώση, την εμπειρία και την ισχυρή παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να συνεργαστείτε με κάποιον που μιλάει υποτιμητικά σε εσάς. Αν νιώσετε ένα κύμα αισθήματος του στυλ "μην ζορίζεις το μικρό σου κεφάλι σχετικά με αυτό" από το δικηγόρο σας, σημαίνει ότι δεν σας λαμβάνει σοβαρά υπόψη, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν πελάτες των οποίων οι δικηγόροι ήταν σχεδόν τόσο καταχρηστικοί προφορικά, όπως σύντομα σαν να ακούτε την πρώην σύζυγο σας.

Πώς να το αποφύγετε: 
Εκπαιδευτείτε, έτσι ώστε να έχετε μια πρακτική γνώση των βασικών του διαζυγίου όπως, τη διαφορά μεταξύ διάστασης και οικογενειακής περιουσίας και το πώς τα περιουσιακά στοιχεία διαιρούνται. 
Και να θυμάστε: ο δικηγόρος σας λειτουργεί για σας, και όχι το αντίστροφο. Εάν ο δικηγόρος σας δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τη φύση της σχέσης σας, μάλλον ήρθε η ώρα να τον αλλάξετε.

3. Φεύγετε από το γραφείο του δικηγόρου με χειρότερα συναισθήματα από ότι όταν πήγατε.


Κανένας δικηγόρος διαζυγίου ΔΕΝ θα πρέπει να σας υπόσχεται τα άστρα και το φεγγάρι. Μπορεί πιθανότατα μην πάρετε όλα τα πράγματα που θα ζητήσετε σε μια διαπραγμάτευση για το διαζύγιο -και αυτό γιατί, είναι μια διαπραγμάτευση, όχι απλά μια λίστα αιτημάτων που θα πρέπει να καλυφθούν. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε την αίσθηση ότι ο δικηγόρος σας να μην έχει ιδέες ή ότι δεν κάνει μια καλή προσπάθεια εκ μέρους σας. Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του δικηγόρου σας να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση, μην νιώσετε καμία κατάπληξη που θα φύγετε από το γραφείο του με σαφώς απελπιστικά αισθήματα.

Πώς να το αποφύγετε: 
Κατά την πρώτη συνάντησή σας με τους υποψήφιους δικηγόρους που θα σας εκπροσωπήσουν, μην εστιάζετε σε διάφορα στοιχεία (π.χ. "θέλω πολύ να κρατήσω το σπίτι"). Αντ' αυτού, αναφέρετε το στόχο σας (π.χ. "Θέλω να βγω από αυτό το διαζύγιο, με το καλύτερο δυνατό οικονομικό σχήμα") και να ζητήσετε από τον υποψήφιο δικηγόρο σας να σας προτείνει ένα σχέδιο δράσης. Συζητήστε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της υπόθεσής σας, και να τονίσετε ότι θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τα σενάρια και στη χειρότερη περίπτωση το ίδιο. Επίσης, ρωτήστε τον/την τι συμβουλή αυτός/η ο/η δικηγόρος θα έδινε στη σύζυγό σας, σαν να ήταν δική του πελάτισσα και όχι εσείς από την άλλη πλευρά του γραφείου.

4. Ο δικηγόρος σας δεν έχει την εμπειρία σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας για την περίπτωσή σας.


Το διαζύγιο είναι περίπλοκο - και δεν υπάρχει τέλος των ειδικών περιστάσεων που μπορεί να γίνει πιο περίπλοκο. Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην περίπτωσή σας; Μήπως το διαζύγιο σας περιλαμβάνει μια διπλή υπηκοότητα; Υπάρχουν ειδικά ζητήματα επιμέλειας παιδιών ή ασυνήθιστα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν; Όποιες και αν είναι οι περιστάσεις σας, δεν θέλετε να ανακαλύψετε ότι ο δικηγόρος σας δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένος για να τα χειριστεί, μετά που θα τον/την έχετε πληρώσει για να σας εκπροσωπήσει. Πολύ απλά, δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος.

Πώς να το αποφύγετε: 
Να γνωρίζετε τι κάνει το διαζύγιό σας ιδιαίτερα δύσκολο, και βεβαιωθείτε ότι ο/η δικηγόρος σας είχε επιτυχία με παρόμοιες περιπτώσεις.

5. Ο δικηγόρος σας δεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με άλλους για το διαζύγιο σας.


Κάποια διαζύγια αφορά ζευγάρια που έχουν εξαιρετικά οικονομικά περίπλοκες διαδικασίες. Ένας ή μια εξαιρετική δικηγόρος είναι το κεντρικό μέλος της ομάδας του διαζυγίου σας, αλλά όταν η υπόθεσή σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, ακόμα και ένα υψηλής ισχύος δικηγορικό γραφείο δεν είναι αρκετό από μόνο του. Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να έχει βαθιά γνώση και να γνωρίζει άπταιστα όλες τις νομικές λεπτές αποχρώσεις και την πολυπλοκότητα της υπόθεσής σας. Αλλά, μην περιμένετε να έχει επίσης βαθιά γνώση και να γνωρίζει άπταιστα όλες τις οικονομικές λεπτές αποχρώσεις και την πολυπλοκότητά της.

Πώς να το αποφύγετε: 
Ρωτήστε τον υποψήφιο δικηγόρος σας ευθέως, τι δυναμική της επαγγελματικής σχέσης της ομάδας του διαζυγίου θα είναι. Αυτό μεταφέρει την προσδοκία σας ότι θα έχετε μια ομάδα και όχι μόνο ένα δικηγόρο, που θα χειρίζεται την υπόθεσή σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο καλύτερος τρόπος για να μην χρειαστεί να αλλάξετε δικηγορικό γραφείο, ενδιάμεσα, είναι να επιλέξετε έναν ή μια δικηγόρο διαζυγίου πολύ προσεκτικά πριν ξεκινήσετε. Κάνοντας ενδελεχή έρευνα, και να συναντήσετε αρκετούς δικηγόρους, πριν να δεσμευτείτε σε κάποιον.

Λοιπόν, είναι σημαντικό να έχετε μια καλή εκπροσώπηση, και όπως συμβαίνει με πολλές πτυχές του διαζυγίου, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε Οικονομικά κι όχι συναισθηματικά. 

Ο γάμος σας μπορεί να ήταν από αγάπη, αλλά το διαζύγιο σας είναι για την εξασφάλιση του οικονομικού μέλλον σας. Μια συμφωνία για τα επιμέρους θέματα του διαζυγίου σας, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την απόλυτη καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση που μπορεί να επιτευχθεί. Για την καλύτερη δυνατή νομική εκπροσώπηση, εφαρμόστε όλα τα παραπάνω για να καθορίσετε ποιος ή ποια δικηγόρος έχει τα καλύτερα προσόντα για να σας το παρέχουν.

Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.