Home » , » Η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ


Η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ενώ οι γονείς είναι σε αντιδικία




Η θεμελιώδης θέση του ΓΟΝ.ΙΣ για τη συνεπιμέλεια και οι απόψεις μας γίνονται δεκτές και από τα Δικαστήρια.


Σύμφωνα με πρόσφατη Απόφαση Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών 
«το συμφέρον των ανηλίκων επιβάλλει να ασκούν από κοινού την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων τους».

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ


Βεβαίως, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, έχουν εκδοθεί αρκετές αποφάσεις συναινετικού διαζυγίου που επικυρώνουν συμφωνητικά συνεπιμέλειας. 

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε με κανονική αντιδικία των γονέων που ζητούσαν και οι δύο την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους, ενώ παλαιότερα είχαν συμφωνήσει σε συνεπιμέλεια. 

Για πρώτη φορά με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται ότι το συμφέρον των παιδιών είναι η συνεπιμέλεια ακόμη και αν οι γονείς αντιδικούν.


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι οι προσπάθειες του ΓΟΝ.ΙΣ για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, οι εκδηλώσεις μας, οι επανειλημμένες παραστάσεις υπομνήματα και διαβήματα ενώπιον των αρμοδίων φορέων για την συνεπιμέλεια αποδίδουν καρπούς και επιτέλους η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αναγνωρίζει ποια πραγματικά είναι η σύγχρονη και πολιτισμένη λύση στο ζήτημα των παιδιών στο διαζύγιο.

Δ.Σ. ΓΟΝΙΣ

Πηγή: ΓΟΝ.ΙΣ
Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.