Home » » Οι άνθρωποι που έχουν πολλά αδέλφια έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν ένα διαζύγιο

Οι άνθρωποι που έχουν πολλά αδέλφια έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν ένα διαζύγιο


Οι άνθρωποι που έχουν πολλά αδέλφια έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν ένα διαζύγιο

Μελέτη για το διαζύγιο, κατέδειξε ότι οι άνθρωποι με περισσότερα αδέλφια είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν ένα διαζύγιο.


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Ohio State University, τα άτομα που έχουν αδέλφια έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν, από εκείνους που δεν έχουν, σύμφωνα με την Huffington Post.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι για κάθε επιπλέον αδελφό που έχει κάποιος (έως επτά αδέλφια), η πιθανότητα διαζυγίου μειώνεται κατά δύο τοις εκατό. 


Ο Doug Downey, συν-συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής της κοινωνιολογίας στο OSU, είπε σε ένα δελτίο τύπου ότι υπάρχει μια προφανής διαφορά στην πιθανότητα του διαζυγίου για τα παιδιά που έχουν αδέλφια, σε αντίθεση με τα παιδιά χωρίς αδέλφια.

"Όταν συγκρίνετε τα παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες με εκείνες με μόνο ένα παιδί, υπάρχει μία σημαντική διαφορά στην πιθανότητα του διαζυγίου", είπε.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από τη Γενική Κοινωνική Έρευνα, η οποία πήρε συνέντευξη από 57.000 ενήλικες σε όλη τη χώρα σε 28 διαφορετικούς χρόνους μεταξύ των ετών 1972 και 2012.

"Βρήκαμε ότι η πραγματική ιστορία φαίνεται να είναι το πώς η δυναμική της οικογένειας αλλάζει σταδιακά με την προσθήκη κάθε αδελφού", δήλωσε ο Donna Bobbitt-Zeher, συν-συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Marion, πανεπιστημιούπολη του Οχάιο. "Περισσότερα αδέλφια σημαίνει περισσότερη εμπειρία ενασχολήσεις με τους άλλους, και ότι φαίνεται να παρέχει επιπλέον βοήθεια στην αντιμετώπιση μιας σχέση γάμου, ως ενήλικας".

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που έχει σχέση μεταξύ των αδελφών και το διαζύγιο. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που έχουν ετεροθαλή αδέρφια με διαφορετικό πατέρα, είναι πολύ πιο πιθανό να πειραματίζονται με τα ναρκωτικά και το σεξ πριν φθάσουν στην ηλικία των 15 ετών από ότι οι έφηβοι που έχουν μόνο κανονικά αδέλφια.



Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.