Home » » Σοκ στην Γαλία: Μητέρα Τέρας άφησε το κοριτσάκι της να ζει κλεισμένο σε πορτ μπαγκάζ επί μήνες

Σοκ στην Γαλία: Μητέρα Τέρας άφησε το κοριτσάκι της να ζει κλεισμένο σε πορτ μπαγκάζ επί μήνες


Η ανακάλυψη στη Γαλλία στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου ενός μωρού, το οποίο ζούσε εκεί ίσως από τη στιγμή της γέννησής του και χωρίς καμία φροντίδα, έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη Γαλλία.


Σοκ στην Γαλία: Μητέρα Τέρας άφησε το κοριτσάκι της να ζει σε κλεισμένο σε πορτ μπαγκάζ επί μήνες


Το μωρό, ένα κοριτσάκι ηλικίας από 15 ως 23 μηνών, το οποίο σύμφωνα με τη γαλλική δικαιοσύνη, παρουσιάζει "σημαντική καθυστέρηση" όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα, εντοπίστηκε την Παρασκευή γυμνό, αφυδατωμένο, βρώμικο και πιθανότατα με πυρετό, στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου των γονιών του.

Η μητέρα είχε αφήσει το αυτοκίνητό της σε ένα συνεργείο στο Τερασόν της κεντρικής Γαλλίας. Ο υπεύθυνος του συνεργείου όταν άκουσε "περίεργους θορύβους, σαν βογκητά", άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ και ειδοποίησε την αστυνομία.

"Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Ήταν τρομακτικό θέαμα να βλέπει κανείς ένα κοριτσάκι μέσα στα περιττώματα, να μην μπορεί να κρατήσει όρθιο το κεφάλι του, κάτασπρο σαν το γύψο και με τα μάτια του να γυρίζουν ανάποδα. 'Ηταν φοβερό", είπε ο Γκιγιόμ Ικασέλ, 32 ετών, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό της μικρής.

Η μητέρα, μια 45χρονη και ο 40χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν την Παρασκευή και παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή της πόλης Μπρίβ. Χθες, τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στέρηση τροφής, φροντίδας και άσκηση βίας στο κοριτσάκι και αφέθησαν ελεύθεροι. (!!!)

Τρία ακόμα παιδιά του ζευγαριού, ένα κοριτσάκι 4 ετών και δυο αγόρια 9 και 10 ετών που πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, δόθηκαν σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Το κοριτσάκι, το οποίο δεν μιλάει, δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο όσον αφορά την υγεία του, ωστόσο παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση όσον αφορά το ύψος, το βάρος και τη νοητική του ικανότητα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μπριβ, Ζαν-Πιερ Λαφίτ, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν το παιδί ζούσε στο πορτ-μπαγκάζ από τη στιγμή της γέννησής του.

Ο υπεύθυνος του συνεργείου δήλωσε ότι η μητέρα είχε φέρει και πριν από λίγο καιρό το αυτοκίνητο για κάποιες επισκευές και ότι υπήρχε μια μυρωδιά σ΄αυτό.

Ο Ιγκασέλ πρόσθεσε ότι ξαφνιάστηκε με τη συμπεριφορά της μητέρας όταν ανακαλύφθηκε το μωρό στο πόρτ-μπαγκάζ. "Το έβρισκε φυσικό, αυτό ήταν που μας σόκαρε πολύ. Τής ζητήσαμε να βγάλει αμέσως το μωρό από το αυτοκίνητο και να του δώσει να πιει νερό", είπε.

Πυροσβέστες δήλωσαν ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης οξυγόνου εάν έμενε στο πορτ-μπαγκάζ 15 λεπτά με μισή ώρα περισσότερο, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του συνεργείου.

Η μητέρα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι γέννησε μόνη της και ότι έκρυψε το παιδί από το σύντροφό της, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δε γνώριζε για την ύπαρξή του.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Η μητέρα, Γαλλίδα πορτογαλικής καταγωγής, είναι άνεργη. Ο άνδρας, ο οποίος είναι Πορτογάλος και εργαζόταν σε οικοδομές, είναι επίσης άνεργος. Όταν συνελήφθη, την Παρασκευή το βράδυ, ήταν μεθυσμένος.

πηγή: ethnos.gr
Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.