Home » » Νέα τροπή στην υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού. Τι δήλωσε η δικηγόρος των Ρομά

Νέα τροπή στην υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού. Τι δήλωσε η δικηγόρος των Ρομά

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της
 - «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδόματα», παραδέχτηκε



«Τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει αποφάσισε να την ξεφορτωθεί». 

Αυτό ισχυρίστηκε η δικηγόρος των Ρομά που φέρονται να απήγαγαν το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό στη Λάρισα.


Η κ. Μαριέττα Παλάβρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε των πελατών της τονίζοντας ότι η 40χρονη τσιγγάνα λυπήθηκε το κορίτσι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, σκεπτόμενη ότι εκεί που τάιζε πέντε στόματα, απλά θα τάιζε έξι.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της - «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδόματα», παραδέχτηκε.

Παράλληλα η δικηγόρος αποκάλυψε ότι γίνονται πολλές παρανομίες στις κοινότητες των τσιγγάνων, ώστε να εξασφαλίζονται τα επιδόματα του κράτους. Αυτό όμως σύμφωνα με την ίδια δεν σημαίνει ότι έκλεψαν οι πελάτες της ένα ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κ. Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.

Σημειώνεται πως η ληξιαρχική πράξη γέννησης της Μαρίας έχει εκδοθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος ωστόσο κατήγγειλε από την πλευρά του πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

πηγή: protothema.gr
Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.