Home » » Τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένες οικογένειες, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.

Μελέτη Διαζύγιο: Τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες σε διάσπαση, μπορεί να είναι επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους.


Τα παιδιά του διαζυγίου μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα σε ορισμένα προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι των οποίων οι γονείς είχαν χωρίσει, πριν φτάσουν στην ηλικία των 16 ετών, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης - ένας δείκτης φλεγμονής στο αίμα που είναι συνδεδεμένος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και του διαβήτη τύπου 2.


Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology, περιλαμβάνει δείγματα που λήφθηκαν στην ηλικία των 44 ετών, από 7.462 άτομα που συμμετείχαν στη διαμήκη έρευνα του 1958 National Child Development Study.

Η Δρ. Rebecca Lacey, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, εξήγησε ότι τα μειονεκτήματα που προκύπτουν μετά το διαζύγιο - οι οικονομικές δυσκολίες και οι λιγότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, για παράδειγμα - θα μπορούσαν να ευθύνονται για τα προβλήματα της υγείας και όχι η καθ' αυτού περίπτωση του διαζυγίου.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι δεν είναι το διαζύγιο ή ο χωρισμός των γονέων, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο της μετέπειτα φλεγμονής, αλλά ότι είναι άλλα κοινωνικά μειονεκτήματα, όπως το πόσο καλά τα πάει το παιδί στον τομέα της εκπαίδευσης, τα οποία προκαλούνται έχοντας βιώσει το διαζύγιο γονέων, που είναι σημαντικά», είπε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σύνδεσμος έχει βρεθεί μεταξύ του διαζύγιο και της υγείας των παιδιών. Το 2011, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά του διαζυγίου είναι πιο πιθανό να συλλογιστούν την αυτοκτονία αργότερα στη ζωή τους από ότι τα παιδιά των οποίων οι γονείς παρέμειναν μαζί. Δες το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.


Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.