Home » » ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ (1/3) ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ (1/3) ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ (1/3) ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
O Iain Dunkan Smith είπε ότι το σύστημα των οικογενειακών δικαστηρίων είναι ένα"χάος" με τους 
πατέρες να παραιτούνται

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά το χρόνο χάνουν την επαφή με τον πατέρα τους, λόγω του «προβληματικού» συστήματος των οικογενειακών δικαστηρίων και των καταστροφικών ρυθμίσεων επιμέλειας, διαπίστωσε μια μελέτη.



Ένα στα τρία παιδιά των οποίων οι γονείς είναι σε διάσταση ή διαζευγμένοι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, αποκαλύφθηκε ότι είχαν χάσει την επαφή μόνιμα με τον πατέρα τους.
Σχεδόν το ένα δέκατο των παιδιών από διαλυμένες οικογένειες, δήλωσαν ότι η οξεία δικαστική διαδικασία τους είχε αφήσει το αίσθημα αυτοκτονίας, ενώ άλλα αναζήτησαν αργότερα παρηγοριά στα ναρκωτικά, στο ποτό ή στο έγκλημα.
Παραπονέθηκαν ότι ένιωσαν "απομονωμένα" και ότι "χρησιμοποιούνται", ενώ οι γονείς παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποίησαν τα παιδιά ως «εργαλεία διαπραγμάτευσης» ο ένας εναντίον του άλλου.

Κάποιοι δικηγόροι είπαν ότι η μελέτη έδειξε, ότι το δικαστικό σύστημα το ίδιο, έκανε την διάλυση της οικογένειας περισσότερο άσχημη, με τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως «πιόνια».
Προειδοποίησαν ότι τα λεγόμενα "συναινετικά" διαζύγια, ενθάρρυναν τους αντιμαχόμενους γονείς να διοχετεύσουν τις διαμάχες τους σχετικά με την επικοινωνία.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η δημοσκόπηση παρουσίασε μια ανησυχητική εικόνα του συστήματος που βρίσκεται "σε ένα χάος", η οποία πολύ συχνά αφήνει τους πατέρες σε "αποκλεισμό".

Η δημοσκόπηση των 4.000 γονιών και παιδιών, διεξήχθη για να δώσει ένα στιγμιότυπο της λειτουργίας του συστήματος των οικογενειακών δικαστηρίων, ακριβώς 20 χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου ορόσημου του 1989 Για Τα Παιδιά (Children Act)
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των παιδιών από διαλυμένες οικογένειες είχαν μπει στον πειρασμό του ποτού ή των ναρκωτικών, ενώ το 10 τοις εκατό είχε εμπλακεί αργότερα σε εγκληματικές πράξεις.
Το ένα τέταρτο των παιδιών δήλωσαν ότι τους είχε ζητηθεί να πουν ψέμματα από τον έναν γονέα για τον άλλο και το 15 τοις εκατό δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε ακόμη και να "κατασκοπεύουν" για τη μητέρα ή τον πατέρα τους.
Εν τω μεταξύ, το ήμισυ των ερωτηθέντων γονέων παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε σκόπιμα την νομική διαδικασία για να έχουν το μέγιστο όφελος και περισσότερο από τα δύο τρίτα παραδέχθηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει τα παιδιά τους ως "εργαλεία διαπραγμάτευσης".

Περίπου 250.000 ζευγάρια, τόσο ως παντρεμένα και όσο ως σε συμβίωση, όταν χωρίζουν επηρεάζουν κάθε χρόνο 350.000 παιδιά, σύμφωνα με το Τμήμα για τα Παιδικά Σχολεία και τις Οικογένειες (Department for Children Schools and Families).

«Ο κατ 'αντιμωλία χαρακτήρας του συστήματος προσκαλεί τους ανθρώπους να έρθουν και να χρησιμοποιήσουν το δικαστικό σύστημα ως μια γροθιά και τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως πιόνια», δήλωσε η Sandra Davis, επικεφαλής του οικογενειακού δικαίου στο Mishcon de Reya, για το οποίο η διεξήχθη η δημοσκόπηση.
"Πολώνει τους γονείς και βάζει τα παιδιά στη μέση του ανταγωνισμού."
"Μερικοί πατέρες υποχωρούν, επειδή είναι πάρα πολύ επίπονο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, παραιτούνται."

Ο Tim Loughton, "σκιώδης" υπουργός παιδείας του κόμματος των Συντηρητικών, είπε: "Αυτό είναι μια ανησυχητική απόδειξη των πολύ αρνητικών επιπτώσεων, που έχει για την καλή διαβίωση των ίδιων των παιδιών."
"Σαφώς, το δικαστικό σύστημα έχει αποτύχει και ενθαρρύνει θετικά την σύγκρουση - και την συνεχιζόμενη σύγκρουση."

Ο Iain Duncan Smith, ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών και ιδρυτής του Κέντρου για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, προειδοποίησε ότι οι νέοι άνθρωποι φέρουν τα σημάδια του "εκρηκτικού" διαζυγίου και τη συνακόλουθη έλλειψη του πατέρα.
"Είναι ένα χάος, χρειάζεται μια πλήρη αναθεώρηση", είπε. «Είναι μια οργάνωση κλειδωμένη με μυστικότητα και βαθιά άχρηστη για τους γονείς και τα παιδιά και πολύ συχνά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν."

Ο David Laws, εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για τα θέματα των παιδιών, πρόσθεσε: "Σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα παιδιά βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, σε ένα σύστημα το οποίο μερικές φορές ενθαρρύνει τους γονείς να λάβουν περιχαρακωμένες θέσεις".

Ο Delyth Morgan, ο Υπουργός Παιδείας, πρόσθεσε: "Διαζύγιο και χωρισμός μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά που βρίσκονται στη μέση".

πηγή: www.telegraph.co.uk

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
....ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ....???"ΣΙΩΠΗ" 


Share this article :

Post a Comment

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.